Hjertestarterdagen

Er du klar til Børnenes hjertestarterdag?

Så tag familien med på Oslo-båden d. 15-16. Oktober.

Om Børnenes hjertestarterdag
På Børnene Hjertestarterdag, sætter instruktørerne fra FIRSTaid-REDliv det hele i børnehøjde. Børn (og voksne), for muligheden for at lære førstehjælp, prøve en hjertestarter, lære at lægge en kammerat eller en voksen i stabilt sideleje, ringe 1-1-2 og meget andet. Børnene kan deltage i konkurrencer omhandlende førstehjælp, hvor der bl.a. kan vindes flotte rejser med DFDS, og et førstehjælpskursus til skoleklassen eller Børnehaven.

Alle kan lære at redde liv, og det vigtigste er, at man gør noget. Især børn er en uvurderlig hjælp i tilfælde af en ulykke eller akut opstået sygdom hos et andet barn eller voksen. - f.eks. kan en 5 årige pige med ganske få øvelser, lægge en voksen eller et andet barn i stabilt sideleje, og hente hjælp, enten hos en voksen, eller ved at benytte 1-1-2 app'en. – og samtidigt reducere det mobning blandt børn.

Aktiviteter
Tegnekonkurrence for børnene (1., 2. og 3. præmie). Konkurrence for de voksne (1., 2. og 3. præmie). Demonstration i genoplivning af en livløs person og brugen af AED (hjertestarter). Demonstration i genoplivning af en livløs hund. ”Børn lære børn førstehjælp”. Lær at ligge en voksen eller kammerat i stabilt sideleje. Giv yndlings bamsen plaster på. Lær at forbinde en hund. Lær at tilkalde hjælp. m.m. Aktiviteterne foregår på både, Dansk, Norsk og Engelsk.

Alle børn der deltager i aktiviteterne vil få et flot diplom.

Vi støtter Børnenes hjertestarterdag?

Har du også lyst at støtte børnene så kontakt kundeservice

Hjertestarterdagen

Hjertestarterdagen er en festlig og lærerig dag, der sætter fokus på vigtigheden af at træde til med livreddende førstehjælp ved hjertestop. Dagen afholdes hvert år den 16. oktober af Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden i samarbejde med frivillige aktører over hele landet.

Hjertestarterdagen ligger i efterårsferien og inviterer børn og voksne til spændende aktiviteter i hele landet for at sætte genoplivning på dagsordenen i Danmark. Flere end 10.000 danskere besøger arrangementerne, der finder sted i bl.a. indkøbscentre, forlystelsesparker, på gågader, biblioteker, banegårde og færger.

Dagen minder danskerne om, at det er vigtigt at træde til, hvis de er vidne til et hjertestop,
så flere overlever hjertestop uden for hospital i Danmark.

Du kan støtte op om Hjertestarterdagen ved at lave et arrangement på dagen, med information på din organisations hjemmeside,
i nyhedsbreve og på sociale medier eller ved at deltage i et af Hjertestarterdagens arrangementer.

Fakta om hjertestop i Danmark

I Danmark rammes årligt omkring 4.000 danskere af hjertestop uden for hospital.
Overlevelsen efter hjertestop uden for hospital er i dag ca. 10% (2018).
Det svarer til at ca. 11 personer rammes af et hjertestop hver dag og ud af de 11 personer overlever ca. 1 person.
For personer med stødbar hjerterytme er overlevelsen 43% (2016).
De fleste personer vil få varige skader eller dør, hvis ikke de får hjælp inden for ca. 10 minutter. Efter ca. 6 minutter kan hjernen begynde at tage skade og for hvert minut, der går uden genoplivning, falder chancen
for at overleve med ca. 10 %.
Næsten tre ud af fire hjertestop sker i private hjem (ca. 75 % mod ca. 25 % på offentligt tilgængelige steder). Overlevelsen efter hjertestop i hjemmet er ca. 7%, mod ca. 22% ved hjertestop uden for hjemmet.