Hjertestarterdagen for børn

I efterårsferien er der mulighed for at tage familien med på Oslobåden (København - Oslo - (tur/retur) og møde førstehjælpere fra FIRSTaid-REDliv.
Hvis en person falder om med hjertestop, betyder hurtig hjælp fra en forbipasserende, at personens chance for at overleve øges væsentligt.

Den 16. oktober er det Hjertestarterdag i Danmark, hvor der sættes fokus på vigtigheden af, at danskerne kan og tør træde til med hjælp ved hjertestop.
I den anledning er DFDS-Seaways vært for FIRSTaid-REDliv, som på turen Kbh. - Oslo d. 15.10.2018 samt turen Oslo - Kbh. d. 16.10.2018, b.la. vil demonstrere, hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt samt bruger en AED (hjertestarter).

Demonstrationerne er tilrettelagt, så både børn og voksne kan få en spændende og lærerig oplevelse, og der er naturligvis mulighed for selv at prøve kræfter med hjertemassage på en genoplivningsdukke. Yderligere er der mulighed for også at prøve at give hjertemassage til en hund, på en speciel hunde genoplivningsdukke.

Børnenes Hjertestarterdag 2018.
Vi har valgt at sætte fokus på børnene ved årets internationale hjertestarter dag.
Hjertestop hos børn skyldtes altid Hypoxi (iltmangel) - indtil det modsatte er bevist i hvertfald. - Desværre er virkeligheden ikke altid sådan.
Der findes mange børn der har eller i en tidlig alder får en hjertesygdom.

Desværre er det sådan at mange forældre ikke ved at deres barn har denne hjertesygdom, Der findes mange børn der har eller i en tidlig alder får en hjertesygdom. Desværre er det sådan at mange forældre ikke ved at deres barn har denne hjertesygdom, og hvis barnet ikke virker syg, bliver det kun opdaget ved et tilfælde af en læge.

Med den usunde levestil vi danskere, mere eller mindre har adopteret fra amerikanerne, hvor der nærmest findes en Burgerbar på hvert gadehjørne, har vi rigtigt mange overvægtige børn. - og antallet stiger hurtigt.

For mange børn opdages et dårligt hjerte i mange tilfælde først, når et evt. hjertestop indtræffer.

Børnene får mulighed for at prøve sig med førstehjælp til hunde,  og hvis yndlings bamsen har slået sig, er der også mulighed for at trøste bamsen og give den plaster på.

- Alle kan lære at redde liv, og det vigtigste er, at man gør noget.

Især børn er en uvurderlig hjælp i tilfælde af en ulykke eller akut opstået sygdom hos et andet barn eller voksen. - f.eks. kan en 5 årige pige med ganske få øvelser, lægge en voksen eller et andet barn i stabilt sideleje, og hente hjælp. - Enten hos en voksen, eller skaffe en ambulance ved at benytte sig af 1-1-2 app'en.

Sjove konkurrencer med flotte præmier.
Vi byder på et sjovt arrangement med aktiviteter og konkurrencer for børn.

Aktiviteter for børnene:

Lær at give hjertemassage til en hund.
Lær at give hjertemassage til et barn.
Lær førstehjælp og læg en voksen i stabilt sideleje.
Giv ynglings bamsen plaster på.
Lær at ringe efter hjælp.
Prøv en AED (Hjertestarter).

Konkurrence for børnene:
Tegne-/male konkurrence hvor der trækkes lod om flotte præmier, blandt de børn, der deltager. (Flotte præmier til 1. - 2. og 3. pladsen)

Aktiviteter for de voksne:
Få demonstreret hvordan en AED (hjertestarter) virker.
Mini kursus i genoplivning af en voksen person og brugen af en AED (hjertestarter)
Få afprøvet dine førstehjælpsfærdigheder på en af vores førstehjælpsdukker.
Lær at give hjertemassage til en hund.
Lær at give hjertemassage til et barn.
Lær førstehjælp og læg en voksen i stabilt sideleje.
 

Samtidigt vil der være mulighed for at købe en hjertestarter, til hjemmet eller virksomheden med gode besparelser, hvis den købes på dagen.

Konkurrence for for de voksne:
Gæt rigtigt og vind en AED (hjertestarter).
Test din viden om førstehjælp og vind en rejse med DFDS. (1. pladsen)

Præmier er venligst doneret af DFDS-Seaways og Cardiocare Scandinavia.

 

VI STØTTER BØRNENES HJERTESTARTERDAG 2018:

 

Hjertesponsor

Hovedsponsor

Kontakt os for at blive sponsor for børnenes hjertestarterdag.